Skoči na glavno vsebino
Select Page

Danes je dan Zemlje. Narisala sem dve punčki. Pobirali sta smeti in posadili drevo.  To sta naredili, da bo povsod čisto. Mi lahko skrbimo za naš planet tako, da ga počistimo, da pobiramo smeti. Moramo tudi ločevati smeti. Papir damo v koš za papir, embalažo dajemo v koš za embalažo. V embalažo dajemo plastiko, lončke od jogurta in plastične vrečke. Tudi doma ločujemo odpadke. Imamo dva koša enega za papir in enega za plastiko.

Danes sem naredila hiško z vrtom in ograjo. Pred hiško sem dala zemljo in potem sem nasula semena. Posadila sem solato. Ko sem končala, sem semena še zalila. Vsak dan bomo morali skrbeti in zalivati naš vrtiček. Potem, ko bo solata zrasla jo bom pojedla. Tudi babi bom nesla solato, da jo bo lahko vsadila na vrt. Danes mi je bilo lepo, ker sem narisala strip. Naš planet je lep, ker je čist. Ko grem na sprehod, najraje gledam drevesa. Drevesa so lepa in zelena.

Blažka Štravs, PPVI 3

Naredili smo vrtiček. Zemljo smo dali v skodelico. V zemljo smo dali semena. Iz semen bo zrasla solata. Narisal sem hiško in sonček. Spredaj sem postavil ograjo. Potem sem posadil semena. Semena sem zalil. Zrasla bo solata. Ko bo zrasla solata, jo bom nesel domov. Doma jo bom pojedel. Na solato bom dal kis, olivno olje in še malo soli. Solato je treba premešati.  In potem bom pojedel solato. 

Narisal sem tudi naš planet. Dal sem barve in sol. Zemljo sem pobarval z modro in zeleno barvo. Modra barva je morje, zelene pa trava.  V naravi so mi najbolj všeč rože.

Almedin Mujić, PPVI 5

Dostopnost