Skoči na glavno vsebino
Select Page

V Posebnem programu vzgoje in izobraževanja se vsako leto pred slovenskim kulturnim praznikom pogovarjamo o kulturi in različnih zvrsteh umetnosti. Letos nas je pred 8. februarjem  obiskal idrijski slikar, magister likovne umetnosti gospod Danilo Jereb.  Učencem je predstavil delo slikarja, pripomočke, ki jih uporablja, predvsem pa je učence navdušil s svojimi slikami, ki jih je prinesel na ogled. Učenci slik niso samo opazovali, lahko so se jih tudi dotaknili in s svojimi prsti zaznali nanos barve na umetniških delih.

S seboj je prinesel čopiče in slikarsko stojalo, tako, da se je naša učilnica spremenila v pravi slikarski atelje. Učenci so pod mentorstvom Danila Jereba izdelali vsak svojo sliko na platnu. Na njegovem stojalu pa je nastala skupinska slika, na kateri so vsi učenci pustili svoj pečat. Ob koncu srečanja je slikar v spomin vsem učencem podaril enega izmed svojih čopičev.

Umetnik je s svojim prihodom učencem približal slikarsko umetnost, predvsem pa jih spodbudil k ustvarjalnosti in svobodi pri likovnem ustvarjanju.

Učenca Almedin in Blažka sta po obisku povedala naslednje:

Na obisk je prišel slikar Danilo. Pokazal nam je slike. On riše lepe slike. Narisal je rožice. Risali smo skupaj s slikarjem. Jaz sem narisal hišo in rože, pa tudi oblak. Danilo je rekel, da sem lepo narisal. Bil sem priden. Slikar Danilo nam je dal čopiče in čokolado.

Almedin Mujić

Na obisk je prišel slikar Danilo. Pokazal nam je, kako je narisal rožice in dva ribiča. Njegove slike so zelo lepe. S sabo je prinesel stojalo. Skupaj smo slikali. Narisala sem hišo, sonček, nebo in travo. Fino je bilo, ker sem stala, ko sem risala.

Bilo je lepo. Rada bi, da še kdaj pride, da bomo skupaj risali.

Blažka Štravs

Dostopnost