Skoči na glavno vsebino
Select Page

Obiskali so nas učenci iz prvega razreda OŠ Spodnja Idrija skupaj z učiteljicama Vido in Irmo.

So prišli otroci iz Spodnje Idrije in je Vida pripeljala otroke sem v našo šolo. Vidi sem pomagala dat na tablo sonček in oblaček,  pa tudi ptičke. Otroci so nastopali. Povedali so nam svoja imena. Predstava se mi je zdela lepa. Živali so gledale svojo sliko. V roki so držali zrcalce. Vida nam je dala barvice. Vsak je izbral svojo najljubšo.. Jaz sem izbrala rdečo in otroci so mi dali rdečo rožico. Barvico sem dala nazaj Vidi. Ko je bilo konec predstave, smo šli gor v učilnico. Pripravili smo blazine, da so se otroci valjali. Šli smo skupaj v kroglice. Otroci so metali kroglice ven iz bazena in potrem smo jih dali nazaj v bazen. Otroci so šli nazaj v šolo z avtobusom. Lepo se mi je zdelo, zato jih bomo še kdaj povabili. Lepo se je bilo igrati z njimi.

Eva Bonča

Prišli so otroci in so nam zaigrali predstavo. Predstava se je imenovala Moj gozd. Zajec je skakal po travi in je rekel: »To je moja slika.« Tudi medvedek je rekel: “To je moja slika.” Veverica in otroci iz gozda so plesali. Medvedki so kuhali. Objeli so se in rekli: “To je naša slika.” Predstava je bila lepa. Dali smo jim ribice. Tudi učiteljici smo dali ribice. Rekli smo jim, naj imajo lepe počitnice. Bilo je lepo. Drugo leto bodo spet prišli. Jaz sem odklenil vrata in sem peljal otroke gor v bazen. Skakali so in metali žogice iz bazena. Kotalili smo se na valjih. Jaz in Eva sva pomagala postavljati valje. Potem so šli z mestnim avtobusom nazaj v šolo.

Ahmet Pjanić

Lepo je bilo, ko so prišli otroci. Gledali smo predstavo. Junaško predstavo. Oblekli so kostume. Nastopale so živali, veverica, medved in lovec. Bil je tudi krt. Krt je stražil sam sebe. Punce so plesale in so se žogale. Lovec je sedel in čakal, da bo ustrelil medvedka. Otroci so mi dali rožico. Ko je bilo konec predstave, smo šli gor v sobo. Šli smo v žogice in smo bili v žogicah. Jaz sem izgubil copat. Potem smo ga iskali. Marta ga je našla. Otroci so potem šli ven iz kroglic. Vsi so šli domov.

Almedin Mujić

Dostopnost