Skoči na glavno vsebino
Select Page

Na povabilo Evine mame Marte Bonča smo si ogledali njihovo kmetijo v Zadlogu. Eva in njeni starši so nam razkazali kmetijo in nam povedali nekaj o kravah in teličkih, ki jih imajo na kmetiji.  Dovolili so nam, da smo lahko božali in hranili njihove živali. Pospremili smo krave, ki so odšle na pašo, nato pa smo bili deležni okusnega domačega peciva.  Dan smo zaključili na kmetiji Klančar, kjer smo si ogledali kako se izdela jogurt. Vsem se najlepše zahvaljujemo za prijaznost in organizacijo čudovitega delovnega dne.

Šli smo k Evi. pokazala nam je, kako molze krave. Seno sem dal kravi. Natrosil sem ji tudi moko. Krava je pojedla moko in seno. Teličkom smo dali mleko. Eva je prinesla mucka in sem ga božal. Tudi Marti in Aniki ga je dala. Krave so odpeli in so šle ven. Same so šle dol na pašnik. Potem smo jedli pecivo in pili sok. Eva j bila vesela, ker smo jo obiskali. Potem smo se peljali na drugo kmetijo, kjer je gospa napravila čokoladni in jagodni jogurt. Mi smo pili jogurt. Bil je zelo dober. Gospa nam je dala jogurt. Rekli smo ji hvala. Tudi jaz bi živel na kmetiji, da bi lahko čuval krave in jim dajal seno.

Ahmet Pjanić

Bili smo pri Evi. Kravam smo dajali hrano. V hlevu sem videl krave in teličke. Dal sem jim seno in moko. Bilo je lepo, ker so krave mukale. Eva nam je pokazala mucka. Mucek je sive barve. Krave so potem odšle in so jedle travo. Šli smo na drugo kmetijo. Videl sem, kako tam delajo jogurt. Jogurt je bil sočen. Gospa nam je za domov dala jogurt.

Almedin Mujić

Dostopnost