Skoči na glavno vsebino
Select Page

Slovenska košarkarska reprezentanca je v lanskem septembru dosegla velik uspeh in se z zmago v Carigradu povzpela v sam vrh Evrope. Cela Slovenija je takrat stiskala pesti in se veselila izjemnih uspehov naših košarkarjev. Košarkarska zveza Slovenije se je zato odločila, da bo 17. september postal praznik slovenske košarke. Želijo si, da bi se na ta dan govorilo, slišalo, videlo in igralo košarko.

V posebnem programu vzgoje in izobraževanja smo se odločili, da se pridružimo praznovanju, saj so učenci navdušeni nad košarko. Že v lanskem letu smo se pridružili projektu Življenje je košarka, ki ga na Osnovni šoli Idrija že vrsto let vodi trener Siniša Drobnjak. V Modri dvorani učenci trenirajo skupaj s prijatelji iz Varstveno delovnega centra in z učenci OŠ Idrija.          17. septembra že navsezgodaj smo si oblekli navijaške majice in pričeli ustvarjati za nagradni natečaj, ki ga pripravlja Košarkarska zveza Slovenije. V drugem delu športnega dne se nam je je pridružil uspešen košarkar, član članske reprezentance KK Hidria Simon Tratnik. Simon je učencem predstavil opremo, pravile igre, ter jim povedal zakaj sam že več kot 12 let trenira košarko. Sledil je čisto pravi trening, nato pa jih je Simon odpeljal na igrišče, kjer jim je pokazal nekaj košarkarskih trikov. Po treningu smo se skupaj odpravili do prostorov Košarkarskega kluba Hidria, kjer smo si ogledali fotografije, medalje pokale in drese, ki so jih osvojili idrijski košarkaši. Zahvaljujemo se Simonu in KK Hidria, da je bil to zares dan, ko je vsem zatapkalo srce.

Danes smo igrali košarko, ker je danes praznik košarke. Je prišel Simon, pokazal nam je žoge. Potem smo šli v zgornjo učilnico, kjer smo se ugreli. Smo premikali glavo, žogo smo pokotalili po tleh.  Šli smo ven in smo metali žogo na koš. Smo si oblekli zelene majice. Šli smo si pogledat slike v klub KK Hidria. V klubu smo videli majice. Simon se mi je podpisal na žogo.

Eva Bonča

Mi smo igrali košarko. Metali smo na koš. Bil je Simon. Bil je pri nas v učilnici in smo tekli. Žogo smo metali na koš in si jo podajali. V klubu smo videli majice. Videli smo tudi veliko žogo, v rokah sem držal pokal. Prijel sem Simonov čevelj. Njegov čevelj je velik. Če treniraš košarko rabiš majice, žogo, hlače in flaško. Simon je bil zelo priden, ker je prišel k nam v šolo. Simon je velik in nasmejan. Peljal nas je v klub, da smo videli slike. Na sliki sem videl Filipa in ata Bojana. V klubu grejo fantje, ko končajo tekmo. Če zmagajo jedo pico.  Simon se je podpisal na žogo, bil sem vesel. Še bi rad špilal košarko s Simonom.

Ahmet Pjanić

Danes smo špilali košarko. Lepo je bilo. Na obisk je prišel Simon. Simon je prinesel košarkaške žoge. Imel je veliko torbo. V torbi so bili njevi športni čevlji. Simon je povedal, da se je naučil igrat košarko. Trener jih trenira v Modri dvorani.  Simon nas je treniral, smo hodili in nosili žogo. Na dvorišču smo igrali košarko.

Almedin Mujić

Dostopnost