Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ob svetovnem dnevu orientacije, 25. maja smo  na Podružnično šolo za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami povabili svetovnega prvaka v precizni orientaciji Emila Kacina in orientacistko Jadranko Drobnič iz OK Azimut. Emil Kacin je za učence pripravil podrobno predstavitev orientacije, s seboj je prinesel tudi vse pripomočke in opremo. Na zelo zanimiv način jim je opisal svoje dosedanje dosežke v orientaciji. Emil in Jadranka sta v bližnji okolici šole pripravila pravo orientacijsko tekmovanje, na dvorišču pred šolo pa labirint. Učenci so se samostojno ali ob njuni pomoči preizkusili v iskanju kontrolnih točk. Prav vsi so bili navdušeni nad orientacijo, ki jo do sedaj še niso dobro poznali. Na koncu tekmovanja so prejeli diplomo za uspešno sodelovanje na orientacijskem teku. Najlepše se jima zahvaljujemo za sodelovanje.

Učenci so po končanem dnevu povedali:

Na štartu smo rekli tri, štiri zdaj in dajmo, dajmo. Potem smo iskali številke od ena do sedem. Morali smo uščipniti v številko. Tekli smo okrog šole. Šli smo po cesti in iskali številke. Emil nam je pokazal kako on teče. Emil je dobil zlato medaljo in zlat pokal. Na koncu sem Jadranki dala vizitko.

Eva Bonča, PPVI

Meni je bilo super, lepo teč. Zadovoljen sem bil s tekom okrog šole. Emil nam je povedal, da še nikjer ni srečal žival. Tudi medveda še ni videl. On tekmuje v športu, v teku. Išče take zastavice. Skupaj sva tekla po poligončku.

Almedin Mujić, PPVI

Danes smo spoznali orientacijo. Bilo je uredu, fajn. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo naredili krog okrog šole in ko sem dobila podpis od Emila.

Irena Oblak, ONIS

Meni je bilo super, ker sem bolj spoznala orientacijo. Všeč mi je bilo, ko smo šli okrog šole. Imeli smo tudi labirint. Dobili smo diplome in Emilov podpis. Všeč mi je bilo, ker smo spoznali Emila, zmagovalca v orientaciji.

Uceta Ulloa Yulieth, ONIS

Najbolj všeč mi je bil labirint, pa tudi tek v krogu. Lepo sem se imel. Počasi premagujem strah in postajam zelo pogumen.

Aljaž Egić, ONIS

Obiskal nas je mož Emil. Povedal nam je o orientaciji. Šli smo odzadi, za šolo. Imeli smo papir in smo pisali. Pokazal nam je kako je tekel v Spodnji Idriji. Mi smo šli po cesti in smo iskali take balone. Uščipnili smo na papir število 1. Emil je imel očala in tako lupo, da si lahko gledal na daleč. Emil mi je dal kartico s podpisom in sliko.

Gregor Simonič, PPVI

Dostopnost