Skoči na glavno vsebino
Select Page

Učenci in uporabniki VDC Idrija so se v pomladnih mesecih zelo trudili in pripravili predstavo Pekarna MišmašPrav vsi nastopajoči so se odlično odrezali in se vživeli v svoje like. Predstavo so najprej uprizorili za starše, nato pa tudi za učence iz prvega razreda, devetega razreda, ONISa in Zavratca. Poželi so bučne aplavze in veliko pohval.

Igral sem v predstavi Mišmaš. Na glavi sem imel klobuk. Nastopali smo za mame, prišel je tudi Ahmetov ata. janko je bil župan. Imeli smo oder in smo plesali. Na koncu predstave sem zaigral na harmoniko. Malo sem tudi zapel. Mami sem dal darilo. Naredil sem ji ogrlico. V predstavi sem bil miš. Miške smo pomagale peči kruh. Danica je bila Jedert. 

Gregor Simonič

Jaz sem bil miška. Eva je bila mucek. Jaz in Gregor sva bila miške. Ahmet je bil Kurji pek. Mišmaš je pekel dober kruh. 

Almedin Mujić

Danica je vozila moko. Pogledat je šla, kako Mišmaš peče kruh. Mišmaš je bil Davorin. Jaz sem bil Kurji pek. Sedel sem in čakal Jedert. Vprašal sem jo: “Kje pa hodiš Jedert?”  Dal sem ji kljuko, da bo lahko šla v klet pogledat kako Mišmaš peče kruh. Bil sem tudi miš. Govoril sem: “Tefete – tefete – tefete”. Jedert je rekla: “Jejhata, jejhata.” Videla je miši, kako pečejo kruh.. Mišmaš je rekel, da moramo miši dati kruh v peč. Šli smo ven in se preoblekli v vaščane. Rekli smo.”Naj živi Mišmaš!” potem smo plesali. Prišel je maček, ki je hotel pojesti miši. Mucek je pil mleko. Ostal je pri Mišmašu, Potem smo bili spet vaščani. Šli smo pogledat, kje je Mišmaš. Jedert je našla mišjo dlako. Rekel sem ji, naj nam jo pokaže, pa je rekla, da ji je padla na tla. Zapeli smo pesem: “Jaz pa vem, kam je Mišmaš odšel.” Prišel je Mišmaš in mi smo se priklonili. Nastopali smo za ata Samirja, za Anikino mamo, Evino mamo in Gregorjevo mamo. Prišli so nas gledat tudi otroci iz ONISa, Zavratca in iz šole. Nastopali smo tudi v delavnici. 

Ahmet Pjanić

 

 

Dostopnost