Skoči na glavno vsebino
Select Page

K nam je prišla gospa Lidija. Pomagala nam je skuhat štruklje. Skuhali smo veliko štrukljev in smo jih jedli. Bilo je lepo. V posodo je dala je moko, sol in kvas in potem je zamesila testo. Namazali smo ga z orehi. Štruklji so bili fini. Bilo je zelo lepo, ker je prišla od Ivice mama. To mi je bilo tako všeč.

Almedin Mujić

Prišla je gospa Lidija. Smo skuhali štruklje. Bilo je lepo. V štruklje smo dali orehe. Skuhali smo tudi zelenjavno juho. V juho smo dali korenje in krompir. zelenjavo smo narezali. Od doma sem prinesla zelenjavo. Tudi mizo smo okrasili. Sami smo si v krožnik naložili juho. Bilo je v redu, ker smo najprej jedli juho potem pa štruklje. Štruklji so bili zelo dobri. Od Ivice mama je lepa. Bila sem vesela, ker je prišla k nam.

Eva Bonča

Igrali smo se spomin, potem pa je prišla od Ivice mama. Mešal sem testo. Od Ivice mama je segrela mleko na štedilniku. Zmleli smo orehe. V orehe smo dali drobtinice in potem smo vse skupaj dobro zmešali. Pomagala sta tudi Almedin in Julči. Zvaljali smo testo in na testo smo dali orehe. Zvili smo štrukelj in ga dali kuhat v vrelo vodo. Imeli smo velik lonec. Ko so bili skuhani jih je gospa narezala in posula s cukrom in maslom. Potem smo jedli mineštro in štruklje. Na koncu sem skuhal kavo za mamo od Ivice. Na koncu smo se zahvalili za štruklje. Bilo je lepo, ker je prišla tudi Ivica. Štruklji so bili zelo dobri. Tudi doma bom skuhal štruklje za mamo Asmiro, ata in Ajlo.

Ahmet Pjanić

Dostopnost