Skoči na glavno vsebino
Select Page

Vozili smo se z avtobusom. Peljal nas je šofer. Z nami je šel tudi Primož, Davorin in Blaž. Šli smo v Kranjsko Goro. Na avtobusu smo peli Na planincah rožice bele. Zanimalo nas je, kje je Kekec. Nace nam je povedal, da je v dolini, kjer pase ovce. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo pili vodo. Voda je bila od „babe šči“. Ta voda je bila dobra za pitje. Ta voda je zdrava. Videli smo kozoroga. Tam smo se slikali in Nace nam je povedal pravljico o kozorogu. Kozorog je živel v hribih. Kozoroga so ustrelili. Človek je šel v gore in se je poročil tam. Hodili smo peš. Videli smo jezero, kjer so plavale ribe. Gledali smo gore. Gore so visoke. Na gorah je še sneg. Tudi jaz bi šel na vrh gore. Peljali smo se do Ruske kapelice. To kapelico je postavila vojska. Bila je zaklenjena. Tu smo se slikali na stopnicah. Potem smo šli peš do gostilne. Tam smo imeli južno. Jedli smo sladoled. V gostilni smo plačali z denarjem. Potem smo šli peš do avtobusa. Nace je na koncu izleta rekel: „Izstopite ven in lepo se imejte.“

Ahmet

Lepo je bilo na avtobusu. Na avtobusu smo peli. Ogledali smo si griče. V gričih je bil kozorog. Hodili smo peš. Voda je tekla tam in race so plavale. Pa tudi ribe so plavale. Tam je bil en velik kamen in na kamnu kozorog. Na izletu je bil tudi Damjan, Silvi, Davorin, Janko in Nina, pa tudi drugi iz delavnice. Ustavili smo se pri kapelici, kjer smo se slikali. Šli smo peš in smo se usedli na tla. Poslušali smo ata od Majde. Povedal nam je o gričih.

Gregor

Smo šli z avtobusom. Nas je peljal Nace. Šli smo peš. Videli smo hiše, stopnice in visoke hribe. V vodi so plavale račke. Bilo je lepo. Pri jezeru smo poslušali pravljico. Šli smo na kosilo. Plačali smo z denarjem. Dobili smo račun. Za kosilo je bilo pohano meso, krompir in sok.

Eva

Dostopnost