Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pobudniki Dneva ljubezni so 23. maja 2017 že peto leto zapored uglasili našo deželo v imenu ljubezni do glasbe, prijateljstva in ljubezni kar tako. Povabili so vse ljudi, da na ta dan ob isti uri zaigrajo ali zapojejo pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri. Letos je pri tem sodelovalo več kot 5100 posameznikov iz 52 krajev po Sloveniji. Tudi na Posebnem programu vzgoje in izobraževanja OŠ Idrija smo se odločili, da se pridružimo tej lepi akciji, katere namen je med ljudi širiti ljubezen, glasbo in prijateljstvo. K sodelovanju smo povabili tudi uporabnike VDC Idrija in skupaj smo preživeli res čudovito dopoldne. Pobarvali smo srčke, s katerimi smo okrasili dvorišče pred našo podružnično šolo, nato pa smo skupaj zapeli pesem Dan ljubezni. Celotno dopoldne je bilo prepleteno z dobro voljo, petjem in ljubeznijo.

Spodaj si lahko preberete, kaj so o ljubezni povedali naši učenci in uporabniki VDC Idrija.

Dan ljubezni je zame to, da smo zaljubljeni.

Simona Mlakar, VDC Idrija

Jaz sem že bil zaljubljen. Zdaj sem tudi zaljubljen. Zaljubljen sem v punco, ker je lepa in blond.

Davorin Rupnik, VDC Idrija

Zame je ljubezen to, da smo srečni v svoji domovini, da se razumemo, da se ne tolčemo, da smo srečni v ljubezni. Tudi to, da pojemo, je ljubezen. Da se veselimo. Danes mi je blo fajn. Pesem Dan ljubezni je zelo v redu. Tudi pri Vojki se učimo take pesmi.

Lučka Novak, VDC

Dan ljubezni je, da si zaljubljen, da se imamo radi, da smo prijatelji.

Danica Čuk, VDC Idrija

Danes je bil dan ljubezni. Skupaj smo barvali srčke in peli Dan ljubezni.

Lučka Mlakar, VDC Idrija

Dan ljubezni je zame to, da se imamo radi, da plešemo. Danes se mi je zdelo lepo, ker smo peli in barvali srčke. Posebej rad imam Nino.

Silvi Peternel, VDC Idrija

Dan ljubezni je, ko si damo lupčka. Gremo skupaj na ples in pojemo tako muziko kot danes. Zaljubljen sem v pevko Polono. Tisto, ki pride k nam v VDC. Tako jo imam rad, ker skupaj pojeva.

Tadej Lukan, VDC Idrija

Barvali smo srčke, ker je bil dan za ljubezen. Srčke smo nesli ven na dvorišče. Obesili smo jih na vrvico. Zdaj je na našem dvorišču lepo. Prišli so vsi iz delavnice in skupaj smo zapeli Dan ljubezni.

Eva Bonča, PPVI

Ljubezen je, ko se imamo radi in se poljubimo. Jaz imam rad Anjo in Ceneta, ker sta zelo pridna. Pa tudi ata in mamo imam zelo rad. Punce pa še nimam. Fajn je bilo, ker smo zapeli pesem Dan ljubezni.

Gregor Simonič, PPVI

Delali smo srčke. Pobarvali smo jih z rdečo barvo kot kri. Tudi Primož je barval srčke. Srčke smo obesili na vrvico. Na velik srček smo napisali Dan ljubezni, da so vsi videli, da je danes dan ljubezni. Peli smo pesem Dan ljubezni. To je bil dan ljubezni, najlepši dan, ki ne mine nikdar. Naredili smo tudi sladico Dan ljubezni. V lončke smo dali piškote, smetano in jagode. Vse smo dali v hladilnik. Marta je razdelila besedilo pesmi, da bomo lahko peli tudi doma. Zapel bom svoji mami, pa Ajli in atu. Tudi, ko bom šel v Bosno bom zapel svoji babi in didu.

Ahmet Pjanić, PPVI

Dostopnost