Skoči na glavno vsebino
Select Page

Danes smo kuhali kosilo: pire krompir in paradižnikovo omako s polpeti in solato. Dali smo olje in kis na solato. Mizo smo okrasili, to se mi zdi zelo fajn. Narezala sem čebulo, česen. Skuhali smo krompir. Jaz sem ga zmečkala. V krompir sem dala mleko in maslo. Na koncu smo jedli jagode in sladoled. Lepo mi je bilo, ker smo skuhali kosilo.

Eva Bonča

Kuhal sem s kuharsko kapo. Bil sem kot masteršef. Mi smo kuhali, Gregor je olupil krompir. Julija je metala krompir v posodo. Marta in Eva sta skuhali paradajzovo omako. Naredili smo polpete. Polpete se naredi tako, da daš meso, lug, česen in narediš kroglice. Kroglice popečeš. Ko so pečene jih daš v pečico, prelili smo jih z omako in sirom. Potem so se polpete pekle. Gulil sem krompir. Dal sem ga v veliko posodo, da se je skuhal. Potem smo ga zmečkali, dali mleko, ki se je prej segrelo na štedilniku in puter. Vse smo zmešali in nastala je kepa. Ta krompir se imenuje pire krompir. Okrasili smo mizo. Jedli smo tudi jagodni in borovničev sladoled. Sami smo  zmiksali sladoled. Marta je prinesla stroj in sem zmlel jagode in borovnice. Sladoled je prišel ven. Pomili smo posodo. Lepo je bilo, ker sem kuhal. Jaz bi v šoli še rad kuhal. Rad bi pripravil čevapčiče in lepinje. Ko sem jedel kosilo je bilo fajn, ker smo bili pridni. Kosilo je bilo zelo dobro. Najboljši mi je bil sladoled. V naši šoli je lepo dišalo.

Ahmet Pjanić

Mi smo omajli krompir. Narezali smo ga na pol. Potem se je kuhal. Potem smo stenstali krompir. To tudi meni doma naredi mama. Naredili smo polpete. Zmesili smo meso in naredili kroglice. Potem smo jih spekli. Naredili smo lepo mizo. Solato smo naredili. Delali smo tudi sladoled iz jagod. Južna je bila dobra. Tudi doma rad kuham. V šoli bi rad skuhal golaž in žlikrofe.

Gregor Simonič

Dostopnost