Skoči na glavno vsebino
Select Page

Za sodelovanje na natečaju Moja pustna maska so vsi učenci prejeli bon za pustni krof v slaščičarni Pr’ far. Z avtobusom smo se odpeljali v Spodnjo Idrijo, kjer smo si pod Ahmetovim vodenjem ogledali mesto. Naš sprehod smo zaključili v slaščičarni Pr’ far, kje nismo dobili pustnih krofov, ampak nam je prijazna slaščičarka v zameno ponudila, da si otroci lahko izberejo kar si želijo. Prav vsi so si izbrali slastno tortico.

Mi smo šli k Fari. Šli smo v knjigarno in kupili žoge. Potem smo šli na sprehod. Videli smo kje je doma Ahmet. Šli smo v slaščičarno. Jedli smo torto in mi smo pili.  Potem smo počakali avtobus. Z avtobusom smo se peljali v Idrijo. Bilo je lepo.

Gregor Simonič

Šli smo peš do placa. Peljali smo se z avtobusom k Fari. Ahmet nam je pokazal, kje je doma. In smo šli jest torto. Pili smo sok. Torta je bila dobra. Maškare so nam prinesle bon za krof. Ni bilo krofov. Dobili smo pa torto. Potem smo šli nazaj v Idrijo.

Eva Bonča

Z avtobusom smo šli v Spodnjo Idrijo. Ustavil je avtobus in smo plačali z denarjem. Dal je račun in smo se najprej usedli na avtobusu in se pripeli s pasom. Avtobus se je ustavil pri Fari. Šli smo peš v knjigarno, kjer smo kupili žogice. Šli smo na sprehod, smo hodili do stopnic. Pokazal sem, kje je moj blok, kje sem nabral rože za Majdo in Marto. Bili sta veseli, zato jih bom še nabral. Slikali smo se tam, kjer se polnijo avti na elektriko. Tam je Kendov dvorec. Šli smo na stopnice in smo videli, kje je šola in igrišče. Peš smo šli dol in potem smo šli na bankomat. Denar smo vzeli za knjigarno. Potem smo šli v slaščičarmo, kjer smo dali karte za krofe. Slaščičarka je rekla, da nimajo krofov. Potem pa smo si lahko sami izbrali. Vzel sem torto s šlagom, tudi Gregor in Eva sta vzela torto. Marta je pila limonado. Gregor in Eva sta pila sok. Potem smo šli nazaj na avtobus. Peljali smo se z avtobusom nazaj v šolo. Avtobus je vstavil na avtobusni postaji. Bilo je lepo. Rad bi se še kdaj peljal z avtobusom. Šel bi rad na pico v Ljubljano.

Ahmet Pjanić

Dostopnost