Skoči na glavno vsebino
Select Page

V Varstveno delovnem centru smo prisluhnili zanimivemu potopisnemu predavanju. Boštjan Peternel nam je v sliki in besedi predstavil svoje vtise s potepanja po Šrilanki.

Učenci so po predavanju povedali naslednje:

Šli smo v delavnico, kjer smo gledali slike in filmčke o morju. Pokazal nam je svojo punčko in druge punčke. Punčke so bile lepe. Videla sem morje. Pokazal nam je tudi kravo, ki je peljala na kmetijo. Tudi jaz bi bila na takem morju.

Eva Bonča

Poslušali smo kako pojejo na Šrilanki. Mož nam je pokazal slike. Janko in mož sta pela in plesala. Na morju je punčka plavala. V morju je bila punčka in ribe so plavale po vodi. Punčka je tudi plavala.

Gregor Simonić

Šli smo v delavnico, kjer sem videl morje. Na Šrilanki so palme, pod palmami so kokosi. Na sliki je bila krava, ki je delala olje. Je vrtela mlin, da je nastalo kokosovo olje. Boštjan je kupil olje in ga odnesel domov. Krava je vozila ljudi v restavran, ker so se ženili. Tudi želve so na Šrilanki. Želva je rodila mladička. Boštjana je opekla meduza in zbodel morski ježek. Stari moži so mu rekli, da se mora polulat na meduzo, da ga ne bo več bolela roka. Mi smo plesali, ko smo poslušali glasbo od možakarja s Šrilanke. Boštjan je snemal morje, punčko in palme. Pokazal je, kako so jedli hobotnice, riž, rakovice in pečene ribe na roštilju. Na Šrilanko je šel z letalom. Mi smo se smejali, ker je bil Boštjan smešen, ko je zaplesal. Tudi jaz bi šel na Šrilanko in bi tam gledal morje in meduze, rakovice in hobotnice.

Ahmet Pjanić

Dostopnost