Skoči na glavno vsebino
Select Page

Vsako leto v času pred 8. februarjem na Posebnem programu vzgoje in izobraževanja pripravimo program v počastitev  kulturnega praznika. Na ta dan si vedno vzamemo čas za branje in poslušanje pesmi, ki jih je napisal naš največji pesnik dr. France Prešeren. Za letošnji kulturni praznik smo v goste povabili svoje prijatelje iz Varstveno delovnega centra Idrija in učence iz oddelka z nižjim izobrazbenim standardom ter ravnateljico, da smo skupaj prisluhnili pevskemu zboru Menselusctapet. Zbor, ki ga vodi Polona Bončina že več kot leto dni deluje pod okriljem Mladinskega centra Idrija. Pevke so že v preteklem letu uspešno sodelovale z učenci posebnega programa, saj so s svojim petjem popestrile del predstave Trije metulji, ki so jo učenci pripravili za svoje starše. Predstavo so učenci ponovili tudi za varovance VDC-ja, otroke iz Vrtca Idrija ter za celoten učiteljski zbor OŠ Idrija. Tokrat so ob kulturnem prazniku pripravile program  slovenskih ljudskih pesmi in popevk. Petje je med otroke ponovno prineslo dobro voljo in veselje. Ob zaključku koncerta se je pevkam na odru pridružil tudi učenec Gregor Simonič, ki je praznični dan popestril z igranjem na harmoniko. Prav tako so tudi učenci ONIS-a pripravili glasbeno točko. Po prireditvi je sledilo druženje in veselo prepevanje otroških pesmi.  Vodji  zbora Poloni Bončina in vsem pevkam pevskega zbora se najlepše zahvaljujemo za prijeten dogodek.

Marta Erjavec

Prišli smo gor na podružnico in smo naredili predstavo. Karmen je povedala naslov in prvo kitico, jaz sem zapel drugo kitico, Gregor pa je povedal tretjo kitico. Potem so prišle pevkeiz zbora Menseluschtapet in so zapele osem pesmi. Najbolj mi je bila všeč pesem Mini in maxi, ker je zelo zabavna. Tudi zadnja pesem, Ti si moja ljubezen mi je bila zelo všeč. Gregor je zaigral na harmoniko tri skladbe. Ko je bilo konec smo imeli pojedino in pogovor. Še kdaj bi imel rad tako druženje.

Klemen Svenšek,  ONIS

Meni je bilo danes ful dobro. Vsi so bili veseli, ker smo prišli. Veliko smo se smejali. Pevke so zelo lepo pele, naredile so lepe koncertne liste. Na koncu smo dobili zelo fine piškote. Zelo smo se zabavali. Petje pevk mi je bilo všeč, ker sem nekatere pesmi poznala. Najbolj mi je bila všeč pesem Beli cvet. Tudi učilnica je bila zelo lepo okrašena s srčki. To je zelo lep pevski zbor in tudi jaz bi rada pela v tem pevskem zboru, ker bi se rada naučila pesem Beli cvet.

Yulieth Uceta Ulloa, ONIS

Meni se je zdel koncert neverjeten.  Najbolj mi je bilo všeč, ko je Gregor Simonič igral na harmoniko. Mene je prav navdušil. Ostali so poslušali v tišini. Klemen mi je rekel, da Gregorja še nikoli ni videl igrati na harmoniko. Želim si, da bi se ta prireditev še kdaj ponovila. Učiteljica Martina zelo dobro poje.  Meni se je zdelo, da so pevke veliko vadile,ker so bile odlične na pevskem odru. Najbolj mi je bila všeč pesem Beli cvet, ker so pevke tako zelo iz srca zapele to pesem.

Gregor Mlakar, ONIS

Pevke so pele za nas. Polona je dirigirala. Mi smo poslušali, Marta je pela, pa Martina tudi, pa pevke so vse pele. Na obisk so prišli iz ONISa in delavnice. Jaz sem dajala koncertne liste, vsakemu en listek. Prišla je tudi Ivica. Potem smo šli na sok in piškote.

Eva Bonča, PPVI

Zaigral sem na harmoniko pesem od Lojzeta Slaka. Bilo je lepo. Na koncu so mi vsi ploskali. Davorin, pa Marta, Eva, Majda, Ahmet, Martina, Tatjana so mi čestitali. Tudi Ivica mi je čestitala. Rekla je »O, pub kuk se lepo učiš:« Na koncu sem dal klobuk z glave in sem se priklonil. Vsi so mi ploskali. Tudi Davorin in Tadej sta prišla. Marta je pela, Martina, Polona in Tatjana, pa še druge so zapele. Pele so take pesmi, kot jih poslušam v Poreču.

Gregor Simonič, PPVI

Marta je pela, Martina in pevke, vse so pele. Mi smo poslušali. Prišli so iz delavnice, otroci iz ONISa  in ravnateljica. Eva je delila liste, Gregor je igral na harmoniko.  Na koncu je Gregor dobil rože. Pevke so pele o ljubezni. Potem smo pili sok in jedli piškote. Mi smo pripravili piškote, okrasili smo jih s smetano. Polona je prinesla kitaro in smo skupaj peli. Pevkam smo dali rože in so bile vesele.

Ahmet Pjanić, PPVI

Danes smo se s skupino uporabnikov odpravili na srečanje učencev ONIS, PPVI in uporabnikov VDC ob kulturnem dnevu. Nastopal je ŽPZ Menseluschtapet z zborovodkinjo Polono Bončina. Pevke so čudovito zapele, saj smo bili vsi zelo navdušeni in smo uživali ob  nastopu. Vsi so povedali da je bilo ”fajn”.  Davorin je rekel, da so tako lepo pele,da mu je šlo kar na jok. Zelo pa smo bili navdušeni tudi, ko je nastopil Gregor s harmoniko, kar solze so mi prišle na oči. Tadej je povedal :” Gregor pa dobr’ igra in mi je všeč.” Nekaj pesmi smo zapeli tudi skupaj, bilo nam je lepo,da smo se lahko družili. Na koncu pa so nas še vse lepo pogostili z odličnimi piškoti in sokom.

Milena Logar, inštruktorica  v VDC

 

Dostopnost