Skoči na glavno vsebino
Select Page

V zadnjem tednu pred novoletnimi počitnicami nas je obiskal dedek Mraz. Dedek je otrokom zastavil nekaj ugank in prav vsem iz zlate knjige namenil nekaj prijetnih in toplih besed. Učenci so ga bili tudi letos zelo veseli. Zahvaljujemo se mu za obisk in upamo, da nas obišče tudi čez leto dni.

Prišel je dedek Mraz. Mi smo mu dali koš dol, potem smo se usedli k dedku Mrazu. Prebral je knjigo in nam povedal, da se moramo zunaj igrati, da se moramo žogati namesto da smo za računalnikom. Računalnik moramo pustiti primeru. Dal je darila Ahmetu, Evi, Gregorju, Aniki, Majdi, Marti. Skupaj smo se slikali z dedkom Mrazu. Dedek pride pozimi. Rekel je da moramo biti v šoli pridni, da mu moramo pisati pismo. Rekel je, da sem doma ponagajiv. Rekečl je, da se ne smem več tolč ampak moram biti priden. Rekel je, da bo prišel do Fare, da bo pranesel darila. Povedal je, da jeleni spijo in da je moral priti peš k nam v šolo. Ko je prišel dedek Mraz je bilo lepo, Gregor mu je zašpilal lepo pesem.  Podaril nam je dnevnik.  Tudi Majdi in Marti je prinesel paket, ker sta bili pridni. Rekel je, da bo spet prišel k nam v šolo. Ko pride spet mu bomo skuhali  kafe.  Dedek mraz je obrnil, pismo, potem ni nič videl kaj piše in jaz sem mu pomagal obrnit, da je lahko potem prebral pismo. Tudi naše je pismo je prebral, kjer je pisalo, da smo bili pridni in ne bomo več nagajali.

Ahmet

Prišel je dedek Mraz v šolo. Dal nam je darila. Prinesel nam je koledar. Dedek mi je povedal da sem pridna, ker molzem krave. Vprašal nas je če smo pridni. Dedku smo podarili piškote in naše risbice.

Eva

Prišel je dedek Mraz Imel je koš , v roki je imel knjigo in palico, ker ga boli križ.

V košu je imel darila., knjigo . V knjigi  je pisalo da je Marta pridna punca.  Dedek je povedal, da jaz kuham kafe . Povedal je, da sem jaz doma priden, da imam harmoniko.  Majdi je rekel, da  pridna ona je. Tudi Eva  je pridna. Ahmetu je povedal, da ne sme na internet ampak mora zunaj igrati rokomet.

Prinesel je darila, Marti je prinesel drevo, Majdi pa sneženega moža.  Pa tudi sok jima je prinesel.  Meni je prinesel svinčnik, zvezek in koledar.  Povedal mi je da sem priden.  Pomagal sem mu sneti koš, ker  je bil težak.  Dedku Mrazu sem  zaigral na harmoniko.  Na glavo sem dal kapo  in oblekel sem srajca.  To sem oblekel, ker sem imel v šoli koncert. Dedek je rekel, da bo šel tudi v delavnico, potem pa domov v griče, kjer on spi. Bil sem zelo vesel, ker je bil dedek Mraz pri nas.

Gregor

Dostopnost