Skoči na glavno vsebino
Select Page

Letošnji Teden otroka je potekal pod geslom Svet, v katerem želim živeti. Teden otroka se  začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja sedem dni. V Tednu otroka se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji. Tudi učenci PPVI so svoj svet v katerem želijo živeti likovno upodobili in opisali.

Rad bi živel v Idriji in si sam kuhal. Rad bi bil dovolj star, da bi imel punco. Rad bi Marti skuhal južno – pomfri krompir. Rad bi potoval, šel bi v Vipavo, kjer bi tekel. Zelo sem vesel, ko grem dol na sestanek v osnovno šolo. Šel bi tudi v VDC, tam kjer je Miloš in Davorin. Z Davorinom bi se pogovarjala in pela. Ko bom velik bi rad vozil kombi, da bi dobil evre za plačat. Z denarjem bi ata in mamo peljal na sestanek v Idrijo. Tam pa bi ata in mama povedala, da sem priden, ker delam mošt.Ljudje morajo biti pridni. Rad bi, da bi bil svet lep.

Gregor Simonič

Rada bi živela v stanovanju s Tadejo, v Ljubljani. Skupaj bi šli v Hofer, kjer bi si kaj kupili. Tadeja bi mi spekla štrudelj. Včasih bi šla na obisk k atu, mami in Domnu. Zvečer bi šli nazaj v stanovanje. Tadeja bi mi pripravila posteljo in bi skupaj poslušale muziko. Rada bi, da bi okrog mene živeli veseli ljudje.

Eva Bonča

Dostopnost