Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 7.9.2016 so učenci PŠIUOMPP obiskali gasilski dom v Idriji. Po uvodnih besedah poveljnika Dalija Moravca so se z gasilskimi avtomobili odpeljali do Kobile, kjer je pet članov PGD Idrija učencem predstavilo  reševalni čoln. Učenci so si ob pomoči gasilcev nadeli reševalne jopiče in se v spremstvu gasilcev podali na veslanje po jezu. Nekateri učeni so tudi sami poprijeli za vesla in med tem neizmerno uživali.

Gasilcem iz PGD Idrija se iskreno zahvaljujemo in se veselimo sodelovanja tudi v prihodnje.

Po končanem delovnem dnevu so učenci PPVI povedali:

Šli smo peš do gasilcev. Potem smo šli v avto in so nas peljali do Kobile. Dali so mi palce in smo veslali po vodi. Imel sem oblečen jopič. Gasilci so pridni, ker so nas peljali s čolnom.

Gregor Simonič

Gasilci so nas peljali do Kobile. S čolnom smo se peljali. Take jopiče smo imeli. Meni je bilo lepo, ko smo veslali. Nazaj smo šli peš po Rakah.

Eva Bonča

V šoli smo naredili plakat. Na plakat smo nalepili slike gasilcev in napisali naslov GASILCI. Šli smo v gasilski dom, kjer sem videl džip. Gasilci so nas peljali z džipom Šli smo na jezero. Čoln so spustili s strehe avta. Oblekli smo jopiče in gasilci so nam pomagali. Bili smo v čolnu. Mi smo sedeli, gasilci pa so veslali. Z mano so se peljali otroci iz šole: Gregor, Blažka in Aljaž. Šli smo do konca jezera in nazaj. V vodi smo videli ribo. Veslali smo blizu debla. Veslali smo do steze pri Kobili. Gasilci so fajn, ker so nam pokazali čoln.

Ahmet Pjanić

 

Dostopnost