Skoči na glavno vsebino
Select Page

Specialna olimpijada je svetovno športno gibanje, namenjeno osebam z motnjami v duševnem razvoju, ki združuje športnike na športno-tekmovalnem, socialnem in kulturnem področju.

Na športnih tekmovanjih so tekmovalci razvrščeni v skupine glede na sposobnosti, kar jim ponuja priložnost za zmago med sebi enakimi.

»Pustite mi zmagati. Če ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.« je  slogan s katerim tekmovalci pričnejo igre.

V sredo, 25. 5. 2016 so  v Ajdovščini potekale 23. regijske igre Specialne olimpijade primorsko-notranjske regije. Letošnji organizator je bil VDC Vipava-Ajdovščina. Po uvodnem nagovoru župana Tadeja Beočanina in predstavnice  Specialne olimpijade Slovenije Milene Pintar  je sledila himna Specialne olimpijade in slavnostna zaprisega tekmovalcev in sodnikov.

Učenci Posebnega programa vzgoje in izobraževanja OŠ Idrija so se pomerili v teku na 50m, 100m in metu žogice.

Tudi letos so se odlično odrezali in si prislužili naslednje medalje:

Ahmet Pjanić – 1. mesto v teku na 100m,

Eva Bonča – 1. mesto v teku na 100m,

Simona Mlakar – 3. mesto v teku na 100m,

Gregor Simonič – 3. mesto v metu žogice.

Iger sta se prvič udeležila tudi Julija Peternel in Armin Mahmutović, ki sta se uvrstila na četrto mesto in za trud prejela pohvalo za udeležbo. Prav vsi pa smo se razveselili tudi uspehov našega bivšega učenca Janeza Rudolfa, ki je v teku na 200m dosegel zlato, v štafetnem teku pa bronasto medaljo.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.

Dostopnost