Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pred veliko nočjo smo pekli pletenice. Testo smo naredili  iz moke, jajčka, mleka, sladkorja in limonine lupinice. Pekli smo 15 minut. Dišalo je povsod. Pojedel sem malo kruha.  Poizkusili so ga  ata, Sebastjan in mama. Rekli so, da  lepo pečemo. Rabili smo moko, jajca, mleko, olje. Naredilo smo pletenice. Jaz sem naredil tudi polža in rogliček. Namazali smo z jajčkom in dali pečt. Ko je bilo pečeno, je zunaj  dišalo.

Gregor Simonič

Pekli smo kruhke, pletenice.  Pekli smo, ker bo velika noč. Kruhke smo naredili iz moke, kvasa, mleka, jajca in limonine lupinice.  Kruh je vzhajal. Potem smo ga med rokami mečkali in svaljkali. Naredila sem  pletinico in ptička. Zelo je dišalo.

Eva Bonča

Pekli smo kruhke. Na začetku sem  na plakat napisala recept. Zastavili smo testo iz  kvasu, jajca, moke, limonine lupine in sladkorja.  Testo je počivalo in se  vzdigovalo. Potem smo oblikovali testo v  pletenice, ptičke, polže. Dali smo jih na pekač, pomazali smo z jajcem in pekli. Kruhke smo si razdelili. Dali smo jih v  vrečke, zavili z trakovi in vejicami forzicije. Pri kosilu smo jih  poizkusili. Naredili smo zelo dobre.

Simona Mlakar

Dostopnost