Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ponedeljek, 21. marca 2016, ni bil poseben le za mamice, ki v tem tednu praznujejo materinski dan, temveč tudi za naše učence, ki so jim želeli polepšati dan s prireditvijo, namenjeno le njim. Skupaj z učiteljicami in Ženskim pevskim zborom MCI pod vodstvom Polone Bončina, so pripravili predstavo z naslovom Trije metulji.

Po predstavi so učenci povedali:

Mama je rekla, da sem lepo nastopal. Znal sem igrati na kitaro. Po nastopu bi bilo fino spiti kavo. Na mizi so bili piškoti in sok. Piškoti so bili fini. Mama je rekla, da je lepo ker sem pomagal.  Mirkota ni bilo. Bila je Anica, Anikina mama, Julijin ata, Simonina mama, ata in sestra, Evina mama. Armina ni bilo. Žene so pele, Marta je tudi pela in Martina. Bil je tudi Ahmetov ata, mame pa ni bilo, ker je delala. Mama je malo jokala, ker sem jaz pel. Ata me je pohvalil.

Gregor Simonič

 

Nastopali smo za mame. Mama me je slikala. Bila je vesela, ker sem pridna. Težko sem čakala, da bom nastopala. Bila sem rdeč metulj. Na glavi sem imela tipalke, v rokah pa metulja. Z njim sem mahala. Plesala sem, pripovedovala pesmice, pela in igrala na cevi rumene barve. Podajali smo si rože. Za mame smo imeli presenečenje. Mama je dobila rožo. Mama je doma povedala atu in mu pokazala slike. Bil je vesel. Ata je rekel, da sem bila pridna na nastopu.

Eva Bonča

 

Po nastopu sem bila prijetno utrujena. Pred nastopom me ni prav nič skrbelo. Igrala sem na klavir pesmico Kuža pazi, ostali so igrali na cevi in peli. To je bilo za mamo presenečenje. Mama je rekla, da sem pianistka. Mama je bila vesela, predstava ji je bila všeč. Bila sem beli metulj, plesala sem in govorila. Prosila sem belo cvetlico, da me vzame v svoj cvet. To mi ni uspelo. Najbolj mi je bila všeč točka z afriškim plesom, ker je bila glasba vesela in smo plesali. Katjuša mi je podarila velik kinder jajček.

Simona Mlakar

 

Bil sem zadovoljen, najbolj sem bil zadovoljen z metulji. Plesal sem z rumenim metuljem. Rumeno cvetlico sem vprašal, če me vzame v svoj cvet. Metulji so peli pesmi: Peričice, Jaz imam pa goslice, podajali smo si rože. Jaz sem kuhal s kuhalnico v kotlu, ostali pa so plesali. Rožo sem dal najprej Samirju, nato pa mami. Bila je vesela. Smejala se je.

Ahmet Pjanić

 

Dostopnost