Skoči na glavno vsebino
Select Page

V letošnjem šolskem letu je potekal že 9. Bodi umetnik- Mednarodni likovni natečaj »Igraj se z mano« pod okriljem Centra Janeza Levca Ljubljana. Glavno vodilo in načelo natečaja je s svojimi aktivnostmi spodbujati integracijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij.

Na natečaju so sodelovali tudi učenci podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Med vsemi prispelimi izdelki, so organizatorji izbrali tudi tri izdelki naših učencev, in sicer izdelek Eve Bonča, Ahmeta Pjanića in Gregorja Simoniča.

V letošnjem šolskem letu smo se odločili, da se udeležimo tudi prireditve Bodi umetnik – mednarodni kulturno likovni dogodek, ki se je odvijal v Cankarjevem domu.

Na prelepo četrtkovo jutro, 4. 2. 2016,  smo se tako odpravili proti Ljubljano oziroma natančneje proti Cankarjevemu domu. Tokrat je že pot do Ljubljane potekala drugače, saj smo se odpeljali kar z rednim avtobusom. Ob vstopu v Cankarjev dom nas je pozdravil glas znanega slovenskega raperja Zlatka in njegovega banda. Ob ritmih glasbe smo nato skupaj z ostalimi udeleženci postavili že 9. Mednarodno likovno razstavo Bodi umetnik »Igraj se z mano«. Poleg tega smo prejeli tudi diplome za sodelovanje na natečaju. Za konec so nam pripravili tudi lepo gledališko predstavo Ivan, ki je bila posvečena največjemu slovenskemu pisatelju Ivanu Cankarju. Utrujeni in polni vtisov ter lepih spominov smo se nato vrnili nazaj proti Idriji

Katarina Mohorič

V Ljubljano smo šli z avtobusom. Sami smo plačali avtobus. Na avtobusu smo dobili račun. Sedel sem z Evo. Med potjo sva gledala skozi okno. Peš smo šli do Cankarjevega doma. Tam smo poiskali naše slike. Na sliki je pisalo Ahmet. Sliko sem naredil sam. Gledali smo predstavo. Otroci so plesali, tudi župan je bil. Dobili smo priznanje. Poklicali so Idrija šola in Katarina je šla iskat priznanje. V gostilno smo šli na kakav, potem smo šli nazaj domov z avtobusom. Na avtobusu je pisalo Idrija.

Eva Bonča in Ahmet Pjanić

Dostopnost