Skoči na glavno vsebino
Select Page

December je bil mesec velikih presenečenj in obiskov. Najprej je učence obiskal Miklavž, nato jelenček Rudolf, čisto na koncu pa še dedek Mraz. Njegovega obiska so bili učenci še posebej veseli saj jih je dobri mož razveselil s svojimi spodbudnimi besedami iz zlate knjige. Med otroke in učiteljice je razdelil sladke dobrote. Obljubil je, da se prihodnje leto spet vrne. Po njegovem odhodu so učenci PPVI povedali:

Nekaj je potrkalo, mislil sem da je prišel ata Samir. Pred vrati ni bilo ata. Pred vrati je bil dedek Mraz. Ropotal je. Prinesel je darila. Prinesel mi je bombone in mandarine. Skupaj smo peli Siva kučma, bela brada, je že prišel dedek Mraz. Majda in Marta sta se prestrašili. Dedek Mraz je rekel, da pospravim posteljo in to sam.  Drugo leto bo dedek Mraz spet prišel.

Ahmet Pjanić, PPVI 3

Dedek Mraz je imel bel plašč. Na glavi je imel rjavo kučmo. Na hrbtu je nosil koš. V košu je imel darila. Prinesel mi je pomarančo in bombone. Z dedkom smo peli pesmice.

Eva Bonča, PPVI 3

Dedek Mraz je dober, ker pride vsako leto. Letos mi je prinesel lučko na dotik. Dedek Mraz nam je povedal uganke. Jaz sem vse rešila. Imel je zlato knjigo. V knjigi je prebral kdo je priden.  Rekel je, da smo pridni. Meni je rekel, da pomagam,  Ahmetu je rekel, da sam pospravlja posteljo.

Simona Mlakar, PPVI 5

Dedek Mraz je bil v Otaležu. Meni je pustil darilo. V darilu so bili baloni za napihnit in čokolada. Dedek Mraz mi je rekel, da pomagam na kmetiji in da sem priden doma, da ubogam ata in mamo. Sebastjan je tudi priden. Dedek Mraz je bil tudi v OBI-ju.  Dedek Mraz ima brado.

Gregor Simonič, PPVI 6

Dostopnost